Advokat til konkurssager

person using laptop

Hvis en virksomhed har optaget for mange lån og ikke kan betale afdragene, så er den i fare for at gå konkurs. Har virksomheden fx også vanskeligheder med at tjene penge – eller at inddrive gæld, som andre skylder den, så er chancerne for konkurs endnu større. Men det kan dog tænkes, at en konkurs kan undgås. Virksomheden kan måske vælge at sælge nogle af de aktiver, som den ejer. Det kan fx være ejendom. Eller den kan vælge at afhænde dele af selve virksomheden. Disse dele kan måske blive selvstændige virksomheder. Men er der alligevel ikke tilstrækkeligt med penge, så vil virksomheden gå konkurs. Og det er en skam. Rygraden i den danske økonomi er jo små og mellemstore virksomheder. Og mange af dem er virkeligt truet i disse tider. Så konkurser skal undgås. I videst mulige udstrækning.

Er du truet?

Ejer du selv en virksomhed, så er du muligvis en af dem, som lige for tiden er truet af konkurs. Der er jo en masse corona-lån, som staten vil have, at du betaler tilbage nu. Det er svære tider. Og det er rigtigt svært at overskue, hvad du kan gøre, når din virksomhed er inde i denne uheldige udvikling. Du har måske allerede overvejet at dreje nøglen om og bare lukke virksomheden. Indgive en konkursbegæring. Stop. Inden du kommer så langt, så er det måske en god idé for dig at tale med en specialiseret konkursadvokat. Altså en advokat, der kan rådgive dig omkring forløbet af en konkurs og om, hvordan du skal forholde dig under selve forløbet.

Der er ofte løsninger

Det kan være, at der er en løsning, som du ikke selv har tænkt på. Det kan en erfaren konkursadvokat rådgive dig om. Du skal derfor ikke opgive endnu. I hvert fald ikke før end du har fået afdækket alle muligheder. Derfor skal du finde en konkursadvokat – det kan du sagtens, hvis du går på Google og søger dér. Dernæst skal du tale med den pågældende advokat – for eksempel her: https://badv.dk/. Det behøver ikke at være en lang samtale – og mange konkursadvokater vil gerne bruge tid på en samtale med dig – gratis.

Forbered dig godt

Under den samtale vil det naturligvis være godt, hvis du har forberedt dig godt. Du skal have overblik over din virksomheds økonomi. Du skal vide, hvad du har af aktiver og passiver i virksomheden. Det kan være, at du har en lagerbygning, som du ikke har brug for – og derfor kan leje den ud og få en bedre indtjening. Du skal også vide, hvad dine passiver er – både dem du umiddelbart har overblik over. Fx hvad du skylder til bankerne eller leverandører. Og så skal du lige være klar over, om du har skjulte passiver. Det kan fx være godt lige at danne dig et overblik over, hvad medarbejdere skal have i kompensation, hvis du bliver nødt til at afskedige dem.

Når du har fået et godt overblik over virksomhedens økonomi, så kan du også tale med konkursadvokaten på en meget mere effektiv måde. Og advokaten vil kunne give dig en bedre pejling om, hvad der kan gøres for at din virksomhed ikke bliver tvunget ud i konkurs.